Date din localitate
Comuna Cîrlibaba - foto evenimente
Comuna Cîrlibaba - "Ziua satului romanesc" (Cluj 2013 )
Click pe fotografie pentru a vizualiza galeria foto !
Comuna Cîrlibaba - Targul de turism rural si agroturism (Brasov 2012 )
Comuna Cirlibaba a participat in perioada 11 -13 mai 2012 la Targul de turism rural si agroturism, care a avut loc in Piata Sfatului din Brasov. A fost o manifestare care a sarbatorit satul romanesc si mestesugarii care ii fac cinste. Astfel satele romanesti traditionale si in special cele care fac parte din ,,Asociatia cele mai frumoase sate din Romania ", si-au promovat valorile si lucrarile mestesugarilor romani. Acestia au avut posibilitatea de a vinde unele lucrari, in cadrul targului fiind amenajate si expozitii cu vanzare.
Comuna Cirlibaba a fost singura reprezentanta a Bucovinei si a participat cu oua incondeiate, sculpturi in lemn, cusaturi si tesaturi, toate lucrate de mana, de mestesugari ai comunei, dupa cum urmeaza: Mehno Viorica ( oua incondeiate), Ihnatiuc Liviu (sculpturi in lemn) si Hirceag Marioara (tesaturi si cusaturi).
Click pe fotografie pentru a vizualiza galeria foto !
Hora de la Rotunda
Este un eveniment organizat de patru comune din doua judeţe: comuna Cîrlibaba din judeţul Suceava, comuna Şanţ, comuna Maieru şi comuna Măgura Ilvei din judeţul Bistriţa Năsăud. Această manifestare se desfăşoară în fiecare an în prima duminică din luna septembrie pe Vf. Rotunda. Cei patru primari organizează manifestarea pentru a păstra legătura de prietenie dintre comune şi a pune în valoare folclorul specific fiecărei localităţi care deşi învecinate,sunt totuşi diferite.
Comuna Cîrlibaba - Festivalul de folclor al minoritatilor (2011)
FESTIVALUL FOLCLORIC AL MINORIT ĂŢILOR
CÎRLIBABA - 29 IUNIE 2011
Acest eveniment a fost organizat de Primăria comunei Cîrlibaba în colaborare cu Centrul Cultural Bucovina şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava. A fost un prilej de întâlnire a românilor cu ucrainienii, vecinii noştri care au încântat audienţa prin frumuseţea costumelor şi a reprezentaţiilor deosebite. Festivalul a fost deschis cu o defilare prin centrul comunei a celor 5 ansambluri folclorice care şi-au prezentat frumoasele costume populare specifice ţărilor şi zonelor de provenienţă.
Începând cu ora 13:00 au urcat pe scenă cele 5 ansambluri folclorice după cum urmează:
- Ansamblul Folcloric ,, Bujorul de Munte" Cârlibaba
- Ansamblul Folcloric ,, Kolomeica" Siret
- Ansamblul Folcloric ,, Huţulii " Vatra Moldoviţei
- Ansamblul Folcloric ,, Oberig " Ucraina
- Ansamblul Flocloric ,, Bucovinski Colory" Cernăuţi
După ora 17:00 au continuat în recital mai mulţi interpreţi acompaniaţi de Orchestra Profesionistă ,, Rapsozii Botoşanilor", dirijată de domnul Ioan Cobâlă.
Am fost onoraţi şi de patru invitaţi speciali : Sofia Vicoveanca, Pamfil Roată, Brânduşa Covalciuc şi Viorica Macovei.